Vettel pakt weer Formule 1-record

Sebastian Vettel is hard op weg om zijn naam in de geschiedenisboeken te laten zetten. De 24-jarige Duiter was al de jongste coureur ooit die een wereldtitel in de Formule 1 greep en nu is hij na de prolongatie van de titel ook de jongste ooit die twee wereldtitels achter elkaar wint.

Vettel had dit jaar vijftien races nodig om de titel veilig te stellen. De Red Bull-coureur is bezig met een zeer consistent seizoen dat hem al negen zeges opleverde en hem nog niet lager dan plaats vier bracht. De enige die Vettel nog wat in het vizier kon houden was McLaren-coureur Jenson Button, maar ook de wereldkampioen van 2009 kon niet voorkomen dat de Duitser weer met de titel aan de haal ging.

Vettel moest in de persconferentie op het circuit van Suzuka dan ook naar woorden zoeken. "Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Dit is een heel lang en fantastisch seizoen. Het mooie is dat het nog niet is afgelopen. De titel is dankzij opnieuw een sterk resultaat binnengehaald. Fantastisch. Ik wil op dit moment heel veel zeggen maar het is lastig dat allemaal te herinneren. Ik ben iedereen binnen het team in ieder geval enorm dankbaar. Ons personeel op het circuit, maar ook in de fabriek in Milton Keynes, waar ze dag in dag uit werken, werkt keihard voor het halen van punten en titels. Het is fantastisch dat we onze doelen al zo vroeg in het seizoen hebben gehaald."

De Duitser bedankte ook zijn Finse trainer Tommy Permakoski uitvoerig, omdat deze hem klaarstoomde voor dit seizoen. "Het is heel moeilijk om na het winnen van de titel opnieuw te winnen. Toen wonnen we het kampioenschap en zat het veld heel dicht bij elkaar. Dat was fantastisch. Als je weet hoe het moet mag je dat niet vergeten. Dit kon ik nooit alleen doen. Deze titel maakt me net zo verward als de vorige. Ik kan de juiste woorden niet vinden."

"Vandaag was het in ieder geval geen gemakkelijke race. We waren op de zachte banden niet zo snel als gehoopt. Het ging moeizaam en we verloren twee plaatsen. En Fernando Alonso haal je niet zomaar in. Mijn inhaalactie van het jaar plaatste ik in Monza en dat  liet hij zich natuurlijk geen tweede keer gebeuren."