[Premier League] Tottenham overtuigend langs Arsenal

Tottenham Hotspur heeft de Londense derby tegen Arsenal met 2-1 gewonnen. Rafael van der Vaart schoot The Spurs op voorsprong vanuit een moeilijke hoek. Na de gelijkmaker van Arsenal zorgde rechtsback Kyle Walker voor de eindstand.

In de eerste helft had Tottenham Hotspur het beste van het spel ook al golfde de wedstrijd op en neer. Het duurde echter pas tot de veertigste minuut dat Tottenham Hotspur scoorde. Na een mooie voorzet van Emmanuel Adebayor schoot Van der Vaart de bal achter Arsenal-doelman Wojciech Szczesny.

Na rust pakte Arsenal het initiatief en dit leidde tot de gelijkmaker. Alexandre Song pakte een afgeslagen hoekschop op, waarna Aaron Ramsey de voorzet binnen kon lopen. Naarmate de tweede helft vorderde daalde het niveau. In de 73e minuut scoorde Walker uit het niets. Een houdbaar schot werd slecht verwerkt door Szczesny. In de slotfase gebeurde er niet veel waardoor Walker de matchwinner werd.