Alderweireld kijkt uit naar eerste thuisduel

Ajax speelt morgenmiddag zijn eerste thuisduel van het seizoen tegen sc Heerenveen. Verdediger Toby Alderweireld kijkt uit naar de eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek.

"Het is prettig om weer voor onze eigen supporters te spelen," liet Alderweireld op de officiële website van de Amsterdammers weten. "We hebben ze afgelopen seizoen eindelijk gegeven wat ze graag wilden hebben en ik denk dat dat de sfeer alleen maar ten goede zal komen. Bovendien hebben ze tijdens de Johan Cruijff Schaal ook een goed Ajax gezien. Daarvoor komen ze naar het stadion."

De kans is groot dat Bas Dost morgenmiddag de directe tegenstander van Alderweireld zal worden. "Hij is een goede spits. Vooral als de ballen in de zestienmeter komen is hij sterk. Daarom moeten we vooruit druk zetten, want dan komt hij weinig in het spel voor."

Tot slot blikte Alderweireld ook nog even vooruit op de Champions League, die voor Ajax op 13 of 14 september van start gaat. "Daarin kunnen we best wel iets proberen. We hoeven in elk geval niet bang te zijn, want we hebben voetballend een sterk team. Hoewel er geen slechte teams in de Champions League zijn geef ons wel kans de volgende ronde te halen. Al moeten we natuurlijk niet te hoog van de toren blazen."


Alderweireld kijkt uit naar eerste thuisduel (Foto: Pro Shots)