[EL] Uitslag AZ - FK Jablonec

AZ heeft goede zaken gedaan in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League. De Alkmaarders waren in eigen stadion met 2-0 te sterk voor het Tsjechische FK Jablonec. De doelpunten werden gemaakt door Wenbloom en Gudmundsson.

AZ bleek in de eerste helft al de bovenliggende partij, maar wist echter geen doelpunt te maken. Keeper Spit wist enkele keren een doelpunt te voorkomen en werd ook een keer geholpen door de lat.

Holman wist enkele keren door de defensie van Jablonec te komen (Proshots)

Na rust werd het spel van AZ minder, maar toch wist het te scoren. Wernbloom wist uit een corner raak te koppen. Daarna kreeg de nummer vier van vorig seizoen de motivatie om er nog meer uit te halen en schroefde het tempo weer omhoog. Lang leek dit niet met een doelpunt beloond te worden, totdat Gudmundsson met een afstandsschot raak wist te schieten.

Volgende week volgt de return in Tsjechië. De winnaar van de confrontatie plaatst zich voor de laatste voorronde van de Europa League.

Moisander wint een luchtduel van Lafata (Proshots)