Veertig meldingen over 'stripfeut'

De Groningse politie heeft veertig meldingen ontvangen over een man die zich in studentenhuizen uitkleedt. De meldingen zijn vooral afkomstig van jonge studentes, die door de man zijn lastiggevallen.

De man belt bij zijn slachtoffers aan en zegt dat hij een weddenschap heeft verloren of meedoet aan een ontgroening en zich daarom moet uitkleden. Gedurende zijn stripact verricht de man seksuele handelingen met zichzelf.

De politie riep slachtoffers van de man dinsdag op zich te melden, nadat hij maandagavond opnieuw had toegeslagen in een studentenhuis aan de Oosterweg. De vier vrouwelijke bewoonsters vonden de act aanvankelijk grappig, maar toen hij met zichzelf ging spelen was de lol er volgens de politie snel vanaf en werd hij weggestuurd.

De man is vermoedelijk al zo'n twee jaar actief in de Groningse binnenstad. De meldingen kwamen binnen via Twitter, Facebook en de telefoon. Of al deze meldingen leiden tot aangiften, is nog onduidelijk. "We zijn nu nog aan het inventariseren. We willen de man vooral heel graag traceren en aanhouden, zodat hij ophoudt met zijn act en hij de hulp kan krijgen die hij duidelijk nodig heeft", aldus een politiewoordvoerder.