F1-stoeltje D'Ambrosio in gevaar

Het lijkt er op dat Jerôme d'Ambrosio zijn stoeltje bij het Formule 1-team Marussia Virgin Racing binnenkort kwijt kan raken. De reden hiervoor is dat de sponsoren van de Belg het af laten weten en niet aan hun financiële verplichtingen voldoen, zo weet Het Nieuwsblad te melden.

Renault-teambaas en baas van Gravity Sport Management Eric Boullier is vandaag naar België afgereisd om de problemen voor zijn pupil op te lossen. "Zo kan het niet langer. Alles wat door zogenaamde sponsors van Jérôme werd beloofd en gelanceerd, is er niet uitgekomen. Mensen moeten begrijpen dat als ze een verbintenis aangaan, ze hun woord moeten houden. Alles zit muurvast. Ik sprak recent met de mensen van Virgin en daar beginnen ze ongeduldig te worden. Ze hebben me duidelijk gezegd dat indien er geen verandering in de situatie komt, ze overwegen om Jérôme te vervangen," zei Boullier tegen de krant.

Mocht D'Ambrosio zijn stoeltje in moeten leveren dan lijkt Robert Wickens de beste papieren te hebben om hem te vervangen. De Canadees zou naar verluidt veel sponsorgeld ter beschikking hebben om de Belg te kunnen vervangen.