[PDC] Oud-winnaar Part uitgeschakeld

John Part is tijdens de eerste ronde van de PDC World Darts Championships verrassend uitgeschakeld. De drievoudig wereldkampioen verloor met maar liefst 3-0 van de Deen Per Laursen.

Part, die al een tweede ronde-partij tegen Phil Taylor in het vooruitzicht had, maakte totaal geen indruk tegen Laursen. De Deen pakte zeer verrassend alle sets tegen Darth Maple en treedt zodoende na de Kerstdagen aan tegen topfavoriet Phil Taylor.

Wayne Jones, Robert Thornton en Wes Newton wisten allen de tweede ronde te halen. Jones kwam nog met 1-0 achter tegen Kirk Shepherd, maar boog deze simpel om naar een 3-1 overwinning. Shepherd, in 2008 nog zeer verrassend finalist, kwam er tegen Jones totaal niet aan te pas. In de volgende ronde neemt Jones het mogelijk op tegen onze landgenoot Vincent van der Voort.

Thornton pakte tegen de debuterende Nigel Heydon een snelle voorsprong van 2-0. De Schot maakte vervolgens geen fouten en sleepte met wat moeite ook de derde set naar zich toe. In de volgende ronde mag hij het opnemen tegen Andy Hamilton.

Newton mocht het vanavond opnemen tegen Darin Young. Hij sleepte de eerste set knap met hoge finishes naar zich toe en profiteerde vervolgens van zijn Amerikaanse opponent, die een boel dubbels miste. Zodoende pakte Newton simpel een 3-0 overwinning en mag hij het in de volgende ronde opnemen tegen Kevin Painter of Brendal Dolan.