"Kromowidjojo nu beter dan ik"

Ranomi Kromowidjojo was afgelopen week de gouddelver bij het Europees kampioenschap kortebaan. De Nederlandse zwemster won tweemaal goud op de 50 en 100 meter vrij en tweemaal in de estafettes. De olympisch kampioene Britta Steffen is onder de indruk van het zwemgeweld.

"Wauw! Zij is het grootste talent dat er op de vrije slag rondloopt bij de vrouwen. Ze is sterk en momenteel veel beter dan ik," zei Steffen tegen NUsport. De Duitse is pas twee maanden weer serieus in training en zag door het Nederlandse geweld alle hoeken van het zwembad in Eindhoven.

Ze heeft bewondering voor Kromowidjojo. "Ik won in 2006 op de EK mijn eerste gouden medaille. Ik was toen 23 jaar. Voor die tijd was het mijn probleem bij mezelf te blijven, ik was zo onder de indruk van de ambiance dat ik vergat goed te zwemmen. Ranomi lijkt daar geen last van te hebben. Zij is op deze leeftijd al zo gefocust. Zij zet echt de toon op dit moment."

Steffen vreest dan ook voor de Nederlandse bij de Olympische Spelen van 2012. "Als ze zich zo blijft ontwikkelen is ze niet te stuiten. Ze heeft zeker de mogelijkheden om in Londen olympisch goud te winnen op de 100 vrij. Maar ja, de Spelen hebben tegelijkertijd hun eigen wetten."