Koninginnenachten verlopen vrij rustig

Boomstam had ons via de nieuws-submit te melden:

De verschillende feesten in de steden die afgelopen nacht plaatsvonden zijn vrij rustig verlopen. De Koninginnenacht in Utrecht is niet helemaal vlekkeloos verlopen. De politie heeft vijftig mensen aan moeten houden. Ze werden bijna allemaal om verschillende feiten opgepakt. Ondanks dat vijftig vrij hoog is, spreekt de politie van een redelijk rustig verlopen nacht.

De Utrechtse vrijmarkt verliep rustig. De meeste incidenten vonden elders in de stad plaats. Zo sloten twee horecagelegenheden op verzoek van de politie hun deuren, omdat de situatie daar uit de hand dreigde te lopen.

De vijftiende Haagse KoninginneNach verliep volgens de politie "sfeervol en rustig". Het aantal bezoekers werd vanochtend door een woordvoerder van de politie op 125.000 geschat. Volgens de organisatie waren er echter 200.000 man. Rond 01:30 uur was het even onrustig in de omgeving van het Spui, de Spuistraat en de Weversplaats, maar de politie wist het snel weer rustig te krijgen.

Ook in Amsterdam, waar tienduizenden mensen op de been waren, heerste een gezellige sfeer, zei een politiewoordvoerster rond middernacht.