NOS-lijsttrekkersdebatten

De NOS organiseert aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 9 juni aanstaande de twee laatste lijsttrekkersdebatten. Aan het eerste debat zullen de lijsttrekkers van de kleine partijen meedoen. SGP-leider Kees van der Staaij zal met Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Rita Verdonk (Trots op Nederland) in debat gaan.

In het tweede grote debat zullen de lijsttrekkers Jan Peter Balkenende (CDA), Job Cohen (PvdA), Mark Rutte (VVD), Alexander Pechtold (D66), Femke Halsema (GroenLinks), Geert Wilders (PVV), André Rouvoet (ChristenUnie) en Emile Roemer (SP) de strijd met elkaar aan gaan.

De debatten zullen live te zien zijn op Nederland 1. Het eerste debat zal plaatsvinden van 19:00 tot 20:00 uur. In deze uitzending wordt ook teruggekeken op de afgelopen campagneperiode van deze verkiezingen. De presentatie van dit eerste deel zal in handen zijn van Joost Karhof en Ron Fresen.

Na het achtuurjournaal zal van 20:30 tot 22:10 uur het tweede grote debat worden uitgezonden, hierbij zullen Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde de presentatie verzorgen.

Update 19:00 uur
Het eerste deel van de uitzending is begonnen.

Update 20:30 uur
Het tweede grote NOS-debat is begonnen.

Bekijk hier de hele uitzendingen terug:
NOS-debat drie kleine partijen | NOS-debat acht grote partijen

Alle Tweede Kamerverkiezingen 2010-lijsttrekkersdebatten:
Premiersdebat | Carré-debat | EénVandaag-debat | NOS-debatten

Bezoek ook het Verkiezingen 2010-forum.