Gary Oldman in sequel 'Kung Fu Panda'

Gary Oldman gaat een rol spelen in de nieuwe 'Kung Fu Panda'-film. De acteur zal met zijn stem te horen zijn als het personage Peacock. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter op zijn website.

De sequel gaat 'Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom' heten waarin panda Po (Jack Black) op zoek gaat naar andere panda's en komt onderweg een groep bandieten tegen. Oldman, die recentelijk nog te zien was in de apocalyptische film 'The Book of Eli', speelt een vogelachtig figuur dat Po helpt, maar later toch anders is dan hij zich voordoet.

Daarnaast is er een zeer interessante en onverwachte ontwikkeling te melden. Charlie Kaufman, de excentrieke scenarioschrijver van onder andere 'Being John Malkovich', 'Adaptation' en 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind', is aangetrokken om het script aan te scherpen en van spitsvondige dialogen te voorzien.

Oldman verleende de laatste jaren vaker zijn medewerking aan animatiefilms. Zo was hij te horen in 'Planet 51' en speelde hij meerdere rollen in 'A Christmas Carol'.

'Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom' is vanaf juni 2011 in de bioscopen te zien.

Gary Oldman in sequel 'Kung Fu Panda'
Gary Oldman in sequel 'Kung Fu Panda' (Foto: Novum)