Recordvangst: 1,33 ton cocaïne

De politie van het Duitse Hamburg heeft een recordvangst gedaan. Zij wisten namelijk de grootste cocaïnelevering aan Duitsland ooit te onderscheppen in de haven. De straatwaarde van de cocaïne wordt geschat op 39,9 miljoen euro. De drugs werd gevonden in een container met houtbriketten.

De politie heeft ondertussen zeven verdachten gearresteerd. Het gaat om mannen tussen de 29 en 35 jaar. In totaal werden negentien panden doorzocht. Aan de opsporing deden ruim tweehonderd agenten mee.

Tijdens het onderzoek werden er verschillende objecten in beslag genomen zoals dure horloges en auto's. Ook werd er in een pand 450.000 euro aan contant geld gevonden.

Er werd al langer gezocht naar de groep drugssmokkelaars. Nadat er drie kilo cocaïne gevonden werd, in november 2009, werd de bende al in de gaten gehouden. De agenten wachtten echter nog op de grote klapper die komen ging voordat ze de mannen konden oppakken. Om de politie te misleiden stuurden de smokkelaars eerst zes containers zonder drugs richting Duitsland. Bij de controle van de zevende container was het echter raak.