PVV'er droeg vuurwapen bij IsraŽlviering

Gidi Markuszower, de nummer vijf op de kieslijst van de PVV, is twee jaar geleden aangehouden wegens het dragen van een vuurwapen. Dit gebeurde tijdens het vieren van zestig jaar Israël in de RAI. De PVV-kandidaat was in het verleden de woordvoerder van de Nederlandse afdeling van de rechtse Israëlische partij Likud.

Tijdens de feestelijkheden was Markuszower ingehuurd als beveiliger. De organisator van het feest had de stichting 'Bij Leven en Welzijn' ingehuurd voor de beveiliging van de RAI. Deze stichting houdt zich vooral bezig met de beveiliging van synagoges en joodse feesten.

Toen één van de gasten van het feest zag dat Markuszower een vuurwapen droeg, werd de politie ingeschakeld. "Ik had op dat moment een wapenvergunning", zegt de PVV'er. "Daar zitten vervoersrestricties op. Die heb ik overtreden. Ik ben twee uur verhoord door de politie. Justitie heeft de zaak geseponeerd."

Naar eigen zeggen beschikt Markuszower niet langer over een wapenvergunning. Ook heeft de PVV-kamerlid in spe zich uitgeschreven als bestuurslid van de stichting.