Ruftende man schijt eens per 7 weken

Sanusi Ibrahim is een medisch wonder. De 46-jarige Nigeriaan beweert namelijk maar een keer in de zeven weken te poepen.

Ibrahim uit de stad Abuja is een heel normaal persoon, zo zegt hij zelf. Hij eet, drinkt en beweegt als ieder ander. In plaats van minimaal elke dag lekker een bout te draaien, krijgt hij zijn darmen op een andere manier schoon. Ibrahim laat namelijk aan de lopende band flinke scheten.

"Ik vind opluchting bij het laten ontsnappen van zeer veel luid en stinkend gas, de ene wind na de andere", vertelt de Nigeriaan. "Daarom loop ik geregeld weg uit gezelschap. Ze moeten hier niet over zeuren, het is voor hun eigen bestwil."

Ibrahims verstopping begon toen hij zeventien jaar oud was. Toen hij helse pijnen moest doorstaan voor het naar de wc gaan, besloot hij naar de dokter te gaan. "Het was tevergeefs." Nu doorstaat de arme man de pijn die gewoonlijk twee dagen voor het poepen komt opzetten.

Ibrahim beweert nooit aan een andere aandoening te hebben geleden dan anale pijn bij het uitwerpen van een keutel, 'vet en hard als een steen'. Sommige mensen beweren dat de man zijn stoelgang te wijten is aan een boze geest.