Uitslag Everton - Liverpool

Liverpool heeft zojuist de Merseyside Derby gewonnen. Stadsrivaal Everton moest er op eigen veld aan geloven. Het werd ondanks de geringe kansen 0-2.

Liverpool moest naast de geblesseerde Ryan Babel ook topscorer Fernando Torres op de tribune laten plaatsnemen. Dirk Kuijt startte wel gewoon in de basis bij de ploeg van Rafa Benítez, die het gevaarlijkst uit de startblokken kwam. Na elf minuten schoot middenvelder Javier Mascherano van afstand op het doel. Tot zijn verbazing zag hij zijn niet geweldige inzet afketsen op Joseph Yobo en achter Tim Howard in het doel van de stadsrivaal belanden.

John Heitinga, die bij Everton centraal in de defensie mocht beginnen, zag zijn ploeg de rest van de eerste helft domineren. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Desondanks werd er tweemaal doel getroffen, maar beide keren werden de treffers van de Blues terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Ook na rust was het spel van de beide ploegen, die het dit seizoen sowieso al niet goed doen, niet om over naar huis te schrijven.

Toch werd Liverpool gevaarlijker in het tweede bedrijf op Goodison Park, en dus gingen de Reds op zoek naar de verdubbelde marge. Naar mate de helft vorderde nam Everton het heft echter weer in handen, en kwam het na zeventig minuten bijna op gelijke hoogte. Van dichtbij bracht doelman Pepe Reina echter goede reddingen op pogingen van Tim Cahill en Marouane Fellaini.

Met het inbrengen van Yossi Benayoun voor David N'Gog schoof trainer Rafa Benítez Kuijt door naar de spitspositie. Van daaruit kon hij tien minuten voor tijd de 0-2 binnenschieten uit de rebound op een poging van een andere invaller, Albert Riera. Everton was gebroken en kon vervolgens geen vuist meer maken. Voor de thuisclub was het andermaal een tegenslag, Liverpool won eindelijk weer eens buiten Anfield.

Everton FC - Liverpool FC 0-2
12' Joseph Yobo (e.d.) 0-1
80' Dirk Kuijt 0-2

Stadion: Goodison Park, Liverpool
Arbiter: Alan Wiley
Gele kaart: John Heitinga (Everton)

Opstellingen:

Everton FC: Howard; Hibbert, Heitinga, Yobo (Neill/86), Baines; Distin, Bilyaletdinov; Cahill (Yakubu/81), Fellaini, Pienaar; Jô (Saha/66).

Liverpool FC: Reina; Johnson, Carragher, Agger, Insúa; Lucas, Mascherano; Kuijt, Gerrard, Fábio Aurélio (Riera/78); N'Gog (Benayoun/75).

Submitter:  Bron: FOK!sport