Uitslagen Italië speelronde 3

In Italië werd dit weekend de derde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Internazionale - Parma

Met Wesley Sneijder in de basis heeft Internazionale vanmiddag weten te winnen van Parma. Samuel Eto'o en Diego Milito scoorden voor Inter. Inter speelde een teleurstellende eerste helft, waarin er weinig kansen werden gecreëerd door beide ploegen. Een gevaarlijk afstandsschot van Sneijder in de openingsfase was een van de weinige dreigende situaties.

Pas twintig minuten voor tijd werd de score geopend door Eto'o. Een prachtig afstandsschot liet doelman Antonio Mirante kansloos. De bal belandde in de kruising. Tien minuten voor tijd werd Sneijder onder begeleiding van een warm applaus naar de kant gehaald. De Oranje-international werd vervangen door Rene Krhin. Vanaf de bank zag Sneijder hoe Diego Milito de eindstand op 2-0 bepaalde.

Lazio Roma - Juventus

Juventus heeft met 0-2 gewonnen op bezoek bij SS Lazio. Het was een felbevochten zege, daar het stugge Lazio vooral door doelman Nestor Muslera op de been werd gehouden. Martin Caceres en David Trezeguet maakten de doelpunten.

Juventus begon beter aan het duel in Rome en produceerde via Trezeguet twee goede mogelijkheden. Eerst schoot de Franse aanvaller net over en even later werd hij gestuit door Muslera, die ook knap redde op een poging van Mauro Camoranesi. Lazio was via Aleksandar Kolarov en Roberto Baronio dichtbij een treffer. De pogingen van de twee – respectievelijk een schot en een vrije trap – troffen echter geen doel. Net voor rust moest Juve een grote tegenslag verwerken toen Diego met een spierblessure van het veld moest.

Met Sebastian Giovinco als vervanger voor de Braziliaanse spelmaker kwam De Oude Dame ook beter uit de startblokken in het tweede bedrijf. De invaller Giovinco vond Trezeguet na negentien minuten in het tweede deel van de wedstrijd, maar de spits faalde oog in oog met Muslera. Datzelfde deed Julio Ricardo Cruz namens Lazio vier minuten later, daar de oud-spits van Internazionale in de doelmond een levensgrote kans om zeep hielp. Uit het niets scoorde Juventus achttien minuten voor het eindsignaal de openingstreffer. Caceres wist met een halve volley Lazio-doelman Muslera wel te verschalken: 0-1. Trezeguet maakte er nog 0-2 van.