Alleen Schuil/Nummerdor halen weekend

Op een winderig Swatch FIVB World Tour – The Hague Open beachvolleybal hebben vrijdag alleen Reinder Nummerdor en Richard Schuil het weekend gehaald. Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn op een zevende plaats geëindigd, Emiel Boersma en Joppe Paulides werden negende.

De laatste drie wedstrijden van de dag konden vanwege noodweer niet gespeeld worden. Een onweersbui met regen en hagel gooide roet in het eten.

De Nederlanders Schuil en Nummerdor staan op de eerste plaats op de plaatsingslijst. In de derde ronde versloegen Schuil en Nummerdor Boersma en Paulides in een winderig Hommerson Beachstadion. Ervaring en een sterke service leverden de beste kaarten op. In de eerste set was er een zeer groot klasseverschil tussen de twee teams. Al snel stond er 21-11 op het scorebord. In de tweede set leken Paulides en Boersma het ritme toch te pakken hebben gekregen. Ze kwamen met 14-9 voor. Maar niet veel later was het 19-15 voor 's lands sterkste koppel. Zaterdag spelen Schuil/Nummerdor in de kwartfinale tegen de als vijfde geplaatste Benjamin/Franco uit Brazilië.

Boersma en Paulides namen het om 17:00 uur op tegen de winnaar van Kubala/Benes uit Tsjechië. Via deze wedstrijd moesten ze proberen alsnog de weg naar het podium te vinden. Wind en regen maakte het zeker geen makkelijke, maar wel een heel boeiende wedstrijd. Helaas bleek de pijp leeg bij het Nederlandse duo. Op de beslissende momenten ontbeerde het aan routine en vorm. Dit is niet vreemd, want Paulides was nog maar net teruggekeerd van een ernstige schouderblessure. De mannen waren met weinig verwachtingen begonnen aan dit toernooi. Voor de negende plaats die ze nu hebben behaald, hadden ze van tevoren zeker getekend.

Keizer en Van Iersel zijn op een zevende plaats geëindigd bij de World Tour in Den Haag. Ze verloren van de Tsjechische Sona Novakova en Lenka Hajeckova. De hoge verwachtingen die ontstonden na hun opvallende resultaten dit seizoen hebben Keizer en Van Iersel niet helemaal waar kunnen maken. De eerste set was een eenvoudige prooi voor het Nederlandse duo. Van 16-14 stootten de dames door naar 21-14.

De tweede set was een ander verhaal. Het Tsjechische koppel serveerde sterk en kon beter omgaan met de harde wind. Op 19-20 vroeg Van Iersel een medische time-out aan nadat Keizer op haar voet geland was. Hoogstwaarschijnlijk heeft Van Iersel hier een gebroken teen aan over gehouden. De dames kwamen vervolgens terug tot 20-20. Vervolgens scoorde het Oost-Europese team het tweede setpunt (20-22) en verlengde de wedstrijd tot een derde set. In deze set ging het tot 5-5 gelijk op. Nog steeds gehinderd door de onwillige teen namen de Tsjechische dames een voorsprong van twee punten. Toch wist Nederland weer terug te vechten tot 12-12. Ze konden echter niet doordrukken. Het tweede setpunt voor de Tsjechen was raak (13-15).

Zaterdag zijn de halve finales en de finale bij de dames en de kwartfinales bij de heren. De Braziliaanse vrouwen Larissa en Juliana (1) spelen in de halve finale tegen de bedwingers van Keizer en Van Iersel, Novakova en Hajeckova (12). Larissa en Juliana staan ongeslagen in de halve finale. Hetzelfde geldt voor een ander Braziliaans koppel, Talita/Antonelli (2). Zij spelen tegen de winnaar van het Braziliaanse onderonsje: Renata/Leão tegen Vivian Vieira. Deze wedstrijd kon vanwege onweer niet gespeeld worden.

Submitter:  Bron: FOK!sport