Stoner drie races aan de kant

Casey Stoner moet de hoop op een nieuwe wereldtitel in de Moto GP opgeven. De 23-jarige Australiër komt de komende drie races niet in actie omdat hij zich volledig moet herstellen van zijn klachten. Mika Kallio is zijn tijdelijke vervanger.

Stoner kampte al sinds Barcelona met maagklachten. Die klachten zorgden eveneens voor veel vermoeidheid, wat goed te zien was op de persconferentie na de race in Spanje. De wereldkampioen van 2007 kreeg vaak klachten halverwege de race, waardoor hij nooit mee kon doen om de overwinning.

"Na vijf extreem moeilijke races door mijn gezondheid, heb ik in Australië sportartsen bezocht die me al lange tijd verzorgen", vertelt Stoner. "We hebben de moeilijke beslissing genomen om de komende drie races niet te rijden, om mijn lichaam te laten herstellen van al de stress. De doktoren geloven dat ik in Barcelona last had van een virus en dat ik vervolgens teveel eiste van mijn lichaam, waardoor ik steeds zo uitgeput raakte. De artsen doen vele tests om ervoor te zorgen dat dat niet meer gebeurt."

"Ik heb met Ducati gesproken en wil hen bedanken voor hun begrip. Het spijt me enorm voor de fabriek, mijn team, mijn sponsoren en mijn fans en ik baal ook omdat de motor de laatste tijd erg competitief was. Ik zal er alles aan doen om weer fit te zijn in Portugal."

Livio Suppo vindt de gezondheid van zijn rijder het belangrijkst. "Het zal natuurlijk moeilijk voor ons worden om de volgende races zonder Casey te rijden, maar het belangrijkste is op dit moment zijn gezondheid", aldus Ducati-baas Suppo.

Met dank aan Ducatid en RSF1984 voor de submit.