Coronel na 3 Maart derde coureur?

Vandaag is er meer bekend gemaakt over Tom Coronel en het Minardi team.

GalaxyMan wist ons vandaag het volgende te melden:

Directeur van Wilux, Ruud Wildschut, gaf te kennen in verschillende dagbladen dat hij hoofdsponsor wil worden bij Minardi en heeft daarover al gesprekken gehad met Paul Stoddart. Minardi zal dus Wilux Minardi gaan worden. Er is alleen nog een kaper op de kust voor Wildschut en dat is een Chinese sponsor die ook wil investeren in Minardi. De eerste deadline voor de Chinese sponsor is al verlopen en de nieuwe deadline is nu op 3 maart gezet. Mocht de Chinese sponsor zich niet meer melden dan zal Minardi onder de naam Wilux Minardi verder gaan.

Door de sponsordeal heeft Wilux aangedrongen om meer inspraak te krijgen over de derde coureur bij Minardi. Wilux heeft Tom Coronel op het oog als derde rijder. Mocht Wilux dus hoofdsponsor worden dan zal Tom Coronel derde coureur worden en testcoureur bij Minardi. Ook is het mogelijk dat hij ook nog enkele vrijdagtests gaat rijden. Coronel zal wel nog veel kilometers moeten maken om zijn superlicentie te behalen. Zonder dit papiertje zal hij niet aan een Grand Prix mogen deelnemen.

Als Wilux geen hoofdsponsor wordt van Minardi dan wil het in ieder geval een subsponsor worden. Dan zal er voor Coronel een belangrijke rol weg zijn gelegd voor de tweezitterraces.