Mijatovic sluit loopbaan af

Predrag Mijatovic heeft in een Servische krant gezegd met onmiddelijke ingang te stoppen met voetbal. De aanvaller had nog een contract bij het spaanse Levante UD, dat in de Segunda division speelt.

Mijatovic (34) zegt meer tijd te willen besteden aan zijn familie. Zijn grote carriere ligt al weer even achter hem. Dit jaar speelde hij voor Levante, de tweede club van Valencia waar ook Johan Cruijff eens tien wedstrijden speelde, na drie jaar bij Fiorentina te hebben gespeeld. Daarvoor was hij actief bij Partizan Belgrado, Valencia en Real Madrid.

De aanvaller won met Real Madrid eenmaal de Champions League. In de Amsterdam ArenA was hij in 1998 de maker van het enige doelpunt in de finale tegen Juventus. Verder werd hij met Partizan Belgrado en Real Madrid eenmaal landskampioen.

Naast het clubvoetbal speelde hij 73 interlands, hij was een steunpilaar van de Joegoslavische en later Servische team. Zijn laatste doelpunt scoorde hij op 12 oktober 2002 in het duel van Servie tegen Italie. In Napels bleef het in het kwalificatie voor EURO 2004 toen 1-1, Alesandro Del Piero scoorde tegen. Servie haalde dat toernooi echter niet. Mijatovic was wel actief op het WK'98 en Euro 2000.