[Update] Kratos neemt het op tegen Hades in God of War III

Update:
Er zijn inmiddels een aantal scans waarin we kunnen kijken naar een paar screenshots van de game. De scans zijn hier te vinden.

Oorpronkelijke bericht:
De eerste twee delen van God of War wisten zowel onder critici als de consument hoge ogen te gooien. In tegenstelling tot de eerste twee delen zal het derde deel op de PlayStation 3 verschijnen. Het blad GameInformer wist enkele details van de game te melden.

Zo zal God of War III 50 vijanden tegelijk op het scherm toveren, dit in tegenstelling tot de eerdere delen, die Kratos slechts vijftien vijanden tegelijk liet martelen. Dit is niet het enige getal dat flink opgeschroefd is in de PS3-versie: het 3D-model van Kratos bestond op de PS2 uit 5000 polygonen, ditmaal wordt de Geest van Sparta met 20000 polygonen opgebouwd.
De mythologische monsters als de Cycloop dienen niet meer alleen als lijdend voorwerp voor je Blades of Chaos, je kan ze ook gebruiken als vervoermiddelen. Ook in deel 3 zal Kratos weer verschillende wapens tot zijn beschikking krijgen, maar dit maal hebben ze de wapens aangepast zodat er wat meer afwisseling komt in de gameplay, in plaats van alleen maar andere aanvallen.

Ook de AI is flink onder handen genomen. Sommige vijanden zullen nu optreden als leiders op het slagveld en andere, dommere, tegenstanders bevelen geven. Bovendien zal er meer afwisseling zijn in het uiterlijk van de verschillende vijanden.
Het aantal bossfights in de game ligt een stuk hoger dan in het eerste, maar lager dan in het tweede deel. Eén van de bossfights zal tegen Hades, God van de Onderwereld, zjin.
Tot slot wist het blad nog te melden dat er geen multiplayer in God of War III zal zitten.