Brabanders slopen Valkenburg

De politie van Valkenburg heeft vannacht een groep van vijftien raddraaiers uit Rosmalen en 's-Hertogenbosch aangehouden omdat ze met zijn allen in dronken toestand vernielingen hadden aangericht aan terrasmeubilair en geparkeerde personenauto's.

De groep mannen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar, had de avond doorgebracht in het centrum van Valkenburg. Tegen het einde liep het op de Stationsstraat in Valkenburg uit de hand en sloopten ze het terras van een hotel. Terrasmeubilair en bloembakken moesten het ontgelden en werden over de openbare weg gegooid. Ook werd tegen geparkeerde auto's geplast en werden spiegels van auto's vernield.

Getuigen belden de politie. Op het moment dat de groep in twee gereedstaande taxibusjes wilden stappen om te vertrekken, verscheen de politie ter plekke.

Omdat niet precies kon worden nagegaan wie waarvoor verantwoordelijk was, werd besloten om alle vijftien personen aan te houden. Ze verkeerden alle onder invloed van alcoholhoudende drank. Ze zijn ter ontnuchtering en voor nader verhoor ingesloten.