Om de dag buschauffeur mishandeld

Het aantal meldingen van agressief gedrag bij streekvervoerder Connexxion is vorig jaar met 10 procent gestegen. Uit cijfers van het vervoersbedrijf blijkt dat bijna om de dag een chauffeur wordt mishandeld. Vorig jaar gebeurde dit in totaal 161 keer laat Connexxion weten.

Over heel 2008 werden er 409 chauffeurs van het bedrijf bedreigd of mishandeld. Ook werd er 3300 keer melding gemaakt van agressief gedrag als uitschelden of beroving. Vooral aan het einde van het jaar steeg het aantal meldingen sterk. Voorgaande jaren waren de cijfers juist stabiel. Volgens de vervoerder zouden chauffeurs tegenwoordig eerder aangifte doen, omdat dit nu ook online mogelijk is.

Vorige week vrijdag nog werd er in Tilburg een chauffeur mishandeld na onenigheid met een passagier. Diezelfde avond beroofden drie tieners in Purmerend een bestuurder. Vorige zomer weigerde Connexxion nog langer door de Goudse wijk Oosterwei te rijden na een reeks van bedreigingen.

Naar aanleiding van de vele gewelddadige incidenten zegde de politie toe in Tilburg, Dordrecht, Den Bosch, Gouda en Almere op trajecten met veel overlast agenten mee te laten rijden in de bus. Ook worden de voertuigen soms geschaduwd door onopvallende politiewagens.