'Meer religie op openbare school'

De Amsterdamse stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, Ahmed Marcouch is van mening dat openbare scholen meer ruimte moeten bieden aan religie. Met name de islam zou volgens hem meer aandacht moeten krijgen.

Marcouch wil dat het scheppingsverhaal op scholen meer aan bod komt, naast de evolutieleer. Volgens hem zijn de islamitische scholen 'uit nood' ontstaan, omdat er te weinig ruimte is voor geloof op de openbare scholen. "Het uitgangspunt moet zijn dat een moslimjongere in het openbaar onderwijs terecht kan zonder zijn religie te verloochenen", aldus PvdA'er Marcouch.

De stadsdeelhouder vindt verder dat er meer respect moet zijn op scholen voor de gebruiken feestdagen van moslims. Islamitische kinderen zouden nu slecht terecht kunnen op de openbare scholen, omdat ze zich steeds moeten verantwoorden over islamitische zaken als hoofddoekjes, gemengd douchen en zwemmen en de islamitische feestdagen.

Marcouch zegt dat de mogelijkheden voor meer godsdienstonderwijs er wettelijk zijn, maar dat deze niet of minimaal worden benut. "Het is iets anders dan aandacht voor religies, zoals bij maatschappijleer. Het zou door een bevoegde docent moeten gebeuren."