Go Ahead Eagles-hooligans slopen eigen honk

Als wij het Rielerhuus straks niet meer mogen gebruiken als supportershonk, dan mag niemand er meer in. Dat moet gisteravond zo ongeveer de gedachte zijn geweest van de harde kern van Go Ahead Eagles-supporters. Even voor de rust van de wedstrijd in Deventer tegen Cambuur verschansten de hooligans zich in het pand en sloegen alles kort en klein.

Stoelen, hamers en andere stalen voorwerpen werden gebruikt om alle ruiten kapot te beuken. Binnen lag het vol scherven en bloedspetters.

Volgens de politie hadden de relschoppers de toegang twintig minuten gebarricadeerd. Toen circa 25 ME'ers naar binnen drongen troffen die daar, behalve de enorme ravage, enkele bijzonder angstige mensen aan die de boel beheren. Het Rielerhuus was een ontmoetingsplek voor onder meer mensen met een stadionverbod.

Afgelopen dinsdagavond zei burgemeester Andries Heidema van Deventer dat de harde kern geen alternatief honk aangeboden krijgt, wanneer het Rielerhuus eenmaal in gebruik wordt genomen voor buitenschoolse activiteiten. Individuele leden dreigden toen al dat als zij er niet in mochten, het honk door niemand meer gebruikt mocht worden. Zij voegden gisteren kennelijk al de daad bij het woord.

Met dank aan Jan_Joker voor de submit.