PlayStation 3-console in de winkel

Icoon Games De nieuwe telg van Sony, de Playstation 3-console, is vanaf vandaag te koop in Nederland. Op klokslag middernacht gingen de eerste PS3's over te toonbank. De console moet concurreren met Microsofts XBOX 360 en Nintendo's Wii.

In Japan en de Verenigde Staten was de console al enkele maanden geleden verkrijgbaar. Dat leidde tot grote onregeldheden en zelfs doden. Dat kwam door het beperkte aantal exemplaren die Sony geleverd had. Voor de Europese markt zijn 1 miljoen exemplaren beschikbaar, waarvan 50.000 voor de Benelux.

Marketingmanager Folkert Langeveld verwacht geen problemen. "Dat zijn er voor onze begrippen al tamelijk veel", zei hij. Maar aangezien van de 50.000 consoles er al 40.000 voorbesteld zijn, blijven er maar 10.000 over. De helft daarvan zal in de schappen van de Nederlandse winkels verschijnen.

De PS3 is met 599 euro de duurste console van deze generatie. Dat komt mede door de geleverde mogelijkheden: zo is de PS3 hardwarematig het krachtigst. Ook is de console een mediacentrum: het bevat een Blu-rayspeler, een internetbrowser en aansluitmogelijkheden voor mp3-spelers als een iPod. Games online spelen is mogelijk met het Playstation Network.



De PlayStation 3


Ook vandaag een PS3 gekocht? Check FOK!games en stuur ook je foto in!