Wereldrecord volkslied zingen verbroken

Op het TT-circuit in Assen hebben 1013 enthousiaste zangers en zangeressen het wereldrecord volkslied zingen verbroken. Ze zongen de zes coupletten in zowel het Drents als in het Nederlands, onder muzikale begeleiding van de bekende pianist Jan Vayne, die oorspronkelijk uit het Drentse Zuidwolde komt.

Bij de recordpoging was ook een notaris aanwezig. Deze keurde de poging goed, en daarmee werd de recordpoging officieel. Het record zal nu worden opgenomen in de nieuwe editie van het Guinness Book of Records.

De recordpoging werd op poten gezet door de fractievoorzitter van de Onafhankelijke Partij Drenthe (OPD), de heer Charles de Haas. Zijn politieke tegenhanger van D66, de heer Peter Sluiter, bekritiseerde de Haas gedurende de aanloop naar de recordpoging. Sluiter beweerde dat de Haas het Drentse volkslied misbruikte voor partijpolitieke doeleinden.

Overigens is het lied 'Mien Drenthe' geen officieel volkslied. De provincie Drenthe heeft dit lied namelijk nooit erkend als zijnde officieel volkslied.