Al Gore organiseert concert voor klimaatbehoud

Al GoreVoormalig vice-president van de Verenigde Staten Al Gore is van plan zijn campagne tegen de klimaatverandering een nieuwe lading te geven, door een wereldwijd concert te organiseren.

'Live Earth' kan worden vergeleken met het eerder door Bob Geldof georganiseerde Live Aid en de opvolger daarop, Live8. In ieder continent zal er op 7 juli tenminste één megashow met grote muzikanten worden opgevoerd, zo is het plan. Londen, Shanghai, Rio de Janeiro, Kaapstad, Kyoto en Washington worden genoemd als de steden waar de concerten zullen plaatsvinden. Het project moet uiteindelijk het algemeen bewustzijn van mensen in verband met het klimaat vergroten.

Volgens Washington Post zal Al Gore zijn plannen vannacht presenteren, en wordt hij daarbij bijgestaan door Jon Bon Jovi, Sting en Pharrell Williams. Ook Kevin Wall, een belangrijk man bij de organisatie van Live 8, en Cameron Diaz verlenen hun steun aan 'Live Earth'. Onder andere Akon, Keane, The Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters, Snoop Dogg, Black Eyed Peas en Snow Patrol zijn al geboekt voor 7 juli aanstaande.