IsraŽl bombardeert infrastructuur in Libanon

Icoon Oorlog IsraŽl heeft, als vergelding op het Hezbollah-bombardement op Haifa, met gevechtsvliegtuigen de belangrijke Libanese autosnelweg naar Damascus gebombardeerd. Ook werd het internationale vliegveld van Beiroet opnieuw gebombardeerd. Een IsraŽlische ambassadeur sprak van een "major escalation" van het conflict.

Op de gebombardeerde weg stonden honderden auto's van mensen die Libanon probeerden te ontvluchten. Op de tweede aanval op het internationale vliegveld van Beiroet werden benzinetanks neergeschoken. Deze benzinetanks explodeerden en zorgde voor gelanceerde vuurballen. IsraŽl heeft sinds woensdag enkele honderden doelen bestookt in Libanon. IsraŽl bombardeert infrastructuur, omdat deze mogelijk door Hezbollah gebruikt worden om wapens aangeleverd te krijgen. Ook bombardeerde IsraŽl een televisietoren, maar de Libanese televisie kon blijven uitzenden.

IsraŽl heeft gezegd hezbollah in heel Libanon aan te vallen, niet alleen in het zuiden van het land. IsraŽl geeft de Libanese regering de schuld van de raketaanvallen van Hezbollah. De regering van Libanon zou niet in staat zijn om zijn eigen land in controle te houden. Daarbij zou Hezbollah gesteund worden door SyriŽ en Iran. Het lijkt er niet op dat de oorlog snel gesust gaat worden.

IsraŽl en de Verenigde Staten zien Hezbollah als een terroristische organisatie. Hezbollah heeft 23 van de 128 zetels van het Libanese parlement.


Oorlog in Libanon
Vuurballen en gebombardeerde wegen in Libanon