Buurman laat computer terugblaffen

Icoon OpmerkelijkJarenlang is een man uit Soesterberg geteisterd door geluidsoverlast. De bron van deze overlast zijn de labradors van zijn buurman, die er lustig op los blaffen wanneer hun baasje uit huis is.

Dag in, dag uit, steeds weer dat geblaf. Op een gegeven moment had de Soesterberger er genoeg van, en besloot hij zijn buren een koekje van eigen deeg te geven. "Ik heb blafgeluiden van internet gehaald, ze gesampled, in een bepaalde frequentie gezet en op mijn computer via de versterker afgespeeld."

Het eerste blafconcert bleef nog zonder effect, maar toen hij zijn speakerbox als wijze van geluidsversterker in de badkamer zette, konden de buren er niet meer omheen. Zij schakelden de politie in. Terwijl de Soesterberger op de tennisbaan stond, drong de politie zijn woning binnen, en schakelde de computer uit.

"Er waren nogal wat buren die last hadden", verklaart een politiewoordvoerder de actie. Hij erkent dat er al lang wordt geklaagd over geluidsoverlast en meent dat de corporatie behoort op te treden. "Dat is wettelijk ook zo geregeld."

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.