Frappante figuren kandidaat Italiaanse president

Icoon VerkiezingenEr zijn een paar curieuze figuren genoemd voor het Italiaanse presidentsschap. Zo zijn een dode Katholieke heilige, een rocker, en de dochter van Italië's laatste koning besproken voor de ambtenarenbaan. Dit is mogelijk door een geheime stemming tussen de politieke partijen, die ijverig naar een geschikte kandidaat zochten waar iedereen tevreden mee is.

Eén van de opmerkelijke kandidaten die ter sprake kwam was Padre Pio, een monnik uit de twintigste eeuw met het zogenaamde stigmata - wonden aan handen en voeten gelijk aan die van Jezus Christus aan het kruis. Pio is heilig verklaard in 2002, maar al gestorven in 1968. Nadat dit bekend was werd zijn naam onmiddellijk in de prullenmand gegooid.

Naast de heilige kwamen er twee discutabele stemmen binnen voor de dochter van de laatste Italiaanse koning, Umberto II. Zelfs de rocker Vasco Rossi werd genoemd als mogelijke regeringsleider. Degene die het werkelijk zal worden is inmiddels bekend: de 80-jarige voormalige communist Giorgio Napolitano is de nieuwe president.


Vasco Rossi