Zeker 44 doden bij scheepsramp Bahrein

Icoon RampEen schip met veel westerlingen aan boord is vanavond gezonken in de Perzische Golf, vlak voor de kust van Bahrein. Veiligheidsfunctionarissen meldden dat tientallen opvarenden zouden zijn verdronken, een overheidsfunctionaris van Bahrein zei later echter dat veel personen zijn gered.

De boot sloeg vanavond rond 20.45 om bij een brug die de Bahreinse hoofdstad Manama met het eiland Al Muharraq verbindt. Er wordt met boten naar overlevenden gezocht. De Amerikaanse marine, die in de Perzische Golf is, heeft duikers en helikopters gestuurd. Er zouden zich ongeveer 150 personen aan boord van het schip hebben bevonden.

Update 00.02 uur
Inmiddels is bekend dat zeker 44 opvarenden van het schip om het leven zijn gekomen. De minister van Binnenlandse Zaken van Bahrein heeft dat gemeld. Volgens de autoriteiten zijn ongeveer zestig mensen gered.

De veerboot maakte een cruise die een paar uur zou duren. Aan boord waren passagiers uit verschillende landen, werkzaam voor een bedrijf in Bahrein. Hoe het kan dat het schip omsloeg, is nog niet duidelijk.