Formule 1: Uitslag GP Bahrein

Icoon Formule 1Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Bahrein gewonnen. Poleman Michael Schumacher werd tweede, Kimi Räikkönen reed vanaf startplaats 22 naar de derde plaats.

Bij de start bleef Christijan Albers staan. Hij werd met een gebroken aandrijfas naar de pits geduwd. Michael Schumacher pakte de leiding, Felipe Massa werd bijna direct ingehaald door Alonso. Nico Rosberg en Nick Heidfeld raakten elkaar in de eerste ronde, waardoor Rosberg de pits in moest voor een nieuwe neus.

Felipe Massa had het zwaar. Hij spinde in de achtste ronde en moest naar de pits voor nieuwe banden. Daar weigerde een luchtsleutel alle dienst en kon Massa pas na 47 seconden weer vertrekken. Hij viel terug naar de allerlaatste plaats. Het team van Super Aguri kende een chaotisch debuut. Yuji Ide kreeg een drive through-straf en viel later stil in de pits. Takuma Sato bezocht de pits zes maal, omdat een benzineslang weigerde, maar reed de race wel uit.

Het beslissende moment in de race kwam bij de tweede pitstopserie. Schumacher maakte in ronde 35 zijn tweede stop en Alonso deed dat vier ronden later. De Spanjaard kwam naast de Ferrari van Schumacher op de baan en hield voet bij stuk in de eerste bocht. Schumacher trok aan het kortste eind en moest toezien hoe Alonso de race op één seconde voor hem uitreed.

Räikkönen had besloten tot een één-stop-strategie. Hij maakte zijn enige pitstop halverwege de race en reed daardoor naar een mooie derde plaats. Nico Rosberg viel op door tijdens zijn debuut de snelste raceronde te rijden en deze later nog eens te verbeteren. In de laatste ronden pakte hij plaats zeven af van Christian Klien en scoorde tijdens zijn debuut dus twee punten.

-
Voor meer (auto)sportnieuws kun je terecht op Sport.fok.nl.