Drie doden in Rotterdamse kroeg

gazza en Bas028 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn een café in het centrum van Rotterdam zijn vannacht drie doden aangetroffen. De twee mannen en een vrouw waren doodgeschoten. In de kroeg werden tevens twee gewonden aangetroffen. De politie was rond vijf uur gealarmeerd omdat er in de Boomgaardsstraat, om de hoek van het café Inn & Out aan de Schiedamse Singel, schoten waren gehoord.

"Politiemensen zagen daar niets en kregen vervolgens een melding binnen dat er in het café was ingebroken. Bij de Inn & Out zagen agenten rook onder het rolluik komen. Binnen troffen zij de slachtoffers aan", verklaart een woordvoerster van de politie in de havenstad. De brand in het café was snel onder controle. Vier gewapende mannen zouden kort na de schietpartij er vandoor zijn gegaan. Volgens ooggetuigen heeft een arrestatieteam niet alleen Inn & Out uitgekamd, maar ook een ander pand in dezelfde straat.

'Afpersing'
Volgens buurtbewoners zou het café doorgaans bezocht worden door Antillianen. Omwonenden vermoeden dat het om een afpersingszaak gaat. De slachtoffers zouden geboeid zijn aangetroffen. Bovendien zouden de vermoedelijke daders machinegeweren hebben gebruikt.

Teletekst meldt dat in het café een verjaardagsfeest voor de eigenaar aan de gang was.

Update 12:14
Volgens een vader van een vrouw die aanwezig was bij het gebeuren, en wiens dochter het geheel heeft overleefd, zijn de daders herkend door mensen in het café. Dat liet hij op Radio 1 weten. Het zou gaan om lieden uit het criminele milieu. De politie zou ze dan ook kennen.

De vader bevestigde dat er een verjaardagsfeest aan de gang was en dat de daders uit waren op geld. De eigenaar zou hen dat nog schuldig zijn geweest. Er zouden buiten schoten ook messteken zijn gevallen.