Weer groepsverkrachting in Rotterdam

Naar nu pas bekend is gemaakt heeft er in Rotterdam weer een grote groepsverkrachtingszaak gespeeld. In verband daarmee zitten sinds begin van dit jaar 7 jongeren van tussen de 17 en 19 jaar in de cel. Ze hebben in 2004 verscheidene keren minderjarige meisjes verkracht in Rotterdam-West. De slachtoffers varieerden in leeftijd van 11 tot en met 16 jaar. Zij zouden allemaal meerdere keren zijn misbruikt, soms door twee of drie jongens tegelijk en in één geval zelfs door vier jongens. De jongens en meisjes kenden elkaar overigens allemaal.

Twee daders, 17 en 19 jaar, zijn al veroordeeld voor hun aandeel in de zaak. De minderjarige jongen kreeg 12 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. De 19-jarige verdachte kreeg 18 maanden cel, waarvan ook 6 voorwaardelijk. Drie andere verdachten komen 25 juli voor de rechter. De laatste twee, waaronder de vermeende leider van de verkrachters, in september.

Het is niet voor het eerst dat er in Rotterdam een groepsverkrachtingszaak speelt. Het Openbaar Ministerie benadrukt echter dat deze zaak afwijkt van andere omvangrijke groepsverkrachtingszaken en dat ook de verdachten niet in verband staan met die zaken.