Ontplofte bal leidt tot discussie over goal

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bizar incident tijdens de Belgische voetbalwedstrijd tussen Anderlecht en La LouviŤre heeft geleid tot een discussie over een doelpunt. Nadat Anderlecht-middenvelder Walter Baseggio de bal richting het doel van de tegenstander trapte ontplofte het projectiel in de lucht om vervolgens met een rare curve in het doel te belanden.

"Geen doelpunt", zeggen de spelers van La LouviŤre, die tot dat moment met 1-0 voorstonden. Volgens het reglement zou de scheidsrechter de wedstrijd moeten stoppen op het moment dat de bal stuk is, en op de plek waar het gebeurde de match moeten hervatten met een scheidsrechtersbal. Scheidsrechter Gumienny constateerde de kapotte voetbal echter pas op het moment dat deze in het net achter LouviŤre-keeper Silvio Proto lag.

La LouviŤre, dat de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 verloor, wil een officiŽle klacht bij de voetbalbond gaan indienen. Op tv-beelden zou duidelijk te zien zijn dat de bal vlak nadat deze van de voet van Baseggio vertrok ontplofte, nadat de blaas los was geraakt. Ook was te zien dat keeper Proto schrok van de ontploffing. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het doelpunt alsnog wordt afgekeurd.