Stormloop op 'gratis' concert Borsato

IcoonIn Alkmaar is een ware run ontstaan op de 'gratis' kaarten die inwoners vanaf vandaag kunnen afhalen voor een groot openluchtconcert dat Marco Borsato op 9 oktober zal geven. Dat concert is ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de kaasstad. Borsato is zelf een oud inwoner van Alkmaar.

De gemeente stuurde alle huishoudens een brief waarin het aantal kaarten vermeld stond dat per adres kon worden afgehaald. Dat aantal is afhankelijk van het aantal ingeschreven inwoners op dat adres. Maar omdat er veel meer inwoners (circa 90.000) zijn dan dat er kaarten beschikbaar zijn (42.000) geldt 'wie het eerst haalt, die het eerst maalt'. Per kaart moet 7,50 euro worden betaald; zijnde de kosten die de gemeente moet uitgeven voor de beveiliging en die men niet op lasten van de belastingbetaler wil afwentelen.

Vanochtend vroeg bedroeg de wachttijd voor de twee verkooppunten bijna 5 uur. Later op de dag liep dat terug tot ruim een uur. De verkoop zou aanvankelijk nog drie dagen duren, maar de verwachting is dat voor het sluiten van de kassa's vanavond (21:00), alle kaarten al weg zijn. Borsato kwam in de loop van de middag voor het verkooppunt bij theater De Vest zelf polshoogte nemen en liep al handtekeningen uitdelend door de rij wachtende fans heen richting kassa.

Inmiddels worden op sites als Marktplaats en Ebay al kaarten aangeboden voor prijzen die uiteenlopen van 25 euro tot wel het tienvoudige van de aanschafprijs.


Het felbegeerde kaartje, in dit geval een gesigneerde versie door Borsato