Complete mammoetschedel gevonden

In Zuidwest-Engeland is een compleet intacte schedel van een mammoet gevonden. Geschat wordt dat de schedel zo'n vijftigduizend jaar oud is en afkomstig van een vrouwelijke mammoet. Het is pas de tweede keer dat er een schedel van een mammoet wordt gevonden in Groot-Brittannië. De schedel is ontdekt door de paleontoloog Neville Hollingworth en wetenschapper Mark O'Dell.

"We begonnen te graven in de verwachting een bot aan te treffen, maar tot onze verbazing bleek zich onder de aarde een complete schedel van een mammoet te bevinden", aldus Hollingworth. "Na vier uur spitten hadden we de schedel uit de aarde bevrijd. Nog wel helemaal intact en onbeschadigd. Ook verkeert de schedel in perfecte staat, alsof het dier gisteren is overleden." De schedel is gevonden op een plaats waar momenteel graafwerkzaamheden aan de gang zijn.

De schedel zal vergeleken worden met de andere schedel die gevonden is in Groot-Brittannië welke in het Natural History Museum in Londen staat. Ook zal er op de schedel radiokoolstofdatering gedaan worden. Zo hopen wetenschappers meer te weten te komen over de evolutie en de levenswijze van de mammoeten die ooit in Groot-Brittannië rondzwierven.