[Update] Vertrekhal Schiphol ontruimd

cvbarney, Djiezus, DJJ en Twann hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Omstreeks 13:00 uur zijn vertrekhal 1 en 2 op Schiphol ontruimd wegens de vondst van een verdachte koffer. Dat maakte een woordvoerder van de luchthaven bekend.

De Koninklijke Marechaussee verricht momenteel onderzoek naar de koffer. Vertrekhal 1 en 2 zijn ontruimd en ook de zogeheten dienstenbaan, de rijbaan voor taxi's en dienstwagens van de luchthaven voor de hal is afgesloten.

De woordvoerder van de marechaussee meldde dat het Explosieven Opruimingscommando onderweg is naar Schiphol. Hij kan niet zeggen hoe lang het onderzoek zal duren, maar verwacht dat de vertrekhal zeker nog een uur dicht zal zijn. "We nemen de zaak zeer serieus", aldus de woordvoerder.

Update 19:45
Rond 16:00 uur zijn de vertrekhallen 1 en 2 weer vrijgegeven. Het Explosieven en Opruimingscommando heeft de koffer onderzocht, maar trof niks verdachts aan.

Door de ontruiming waren veel vluchten vertraagd. De hele middag heeft de KLM haar vluchten een half uur later laten vertrekken. Andere maatschappijen konden hun toestellen ook niet op tijd laten vertrekken. De vertragingen liepen op van een half uur tot een paar uur. Naar verwachting worden de verloren uren in de loop van de avond weer ingehaald.