180 echte diamanten verdwenen

gumtree had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woon je in Apeldoorn en heb je je oud papier nog niet weggegooid? Dan is het misschien verstandig daar nog eens doorheen te spitten. Juwelier Johan de Boer uit de Gelderse plaats verstuurde namelijk een mailing naar al zijn klanten met daarin een diamant. 95 procent van deze diamanten was maar zeven euro waard, maar in de overige vijf procent zat een diamant van meer dan 100 euro. 180 van deze echte diamanten zijn waarschijnlijk rechtstreeks in de oud-papierbak verdwenen.

De eigenaar van 'Gold & Silver Design' stuurde op vier december zijn vierduizend klanten een mailing met de tekst 'Bent u de gelukkige?'. In de brief stond dat de klanten naar de winkel konden komen om te laten kijken of de diamant echt is. Er zijn nog maar 22 prijswinnaars bij hem langs geweest. De Boer vreest nu het ergste. "Waarschijnlijk geloven veel mensen niet dat er een echte diamant in de kaart kan zitten en gooien ze hem gewoon bij het oud papier."

Die vrees wordt gesteund door verhalen van zijn klanten. Een van de prijswinnaars hoorde via via dat de juwelier échte diamanten had rondgestuurd en kon hem nog net uit de oud-papierbak redden. De Boer zegt nu de boel een beetje onderschat te hebben. "Mensen vertrouwen niks meer tegenwoordig. Dat had ik in al mijn naïviteit niet verwacht."