Gretta Duisenberg eist verwijdering column

Gretta Duisenberg is boos op de columnist Luuk Koelman. Die plaatste onlangs op zijn website een column die eerder in gratis treinkrant Metro verscheen. De advocaat van Gretta, Olaf Trojan, heeft Koelman gesommeerd de column van zijn website te verwijderen.

Luuk Koelman staat bekend op internet door zijn grappige fake-emails en brieven die hij stuurt naar bekende personen of instanties, en die hij naderhand publiceert. De columnist benadrukt echter tegenover Webwereld dat het in dit geval niet om een grap gaat. "Gisteren ontving ik een e-mail. Toen dacht ik zelf nog dat het een geintje was. Maar vandaag ontving ik de aangetekende brief van de advocaat en begreep ik dat het echt was." Volgens de advocaat worden in de column 'de grenzen van het onbetamelijke op grove wijze overschreden'.

In de column schrijft Koelman hoe Gretta Duisenberg naast en vervolgens bovenop de Palestijnse leider Yasser Arafat ligt. Hij beschrijft het vanuit hun beide standpunten.

Koelman is niet van plan de column van zijn site te halen. "Ben je helemaal besodemieterd? Op die manier kan ik wel bezig blijven." Misschien is het Gretta Duisenberg om de publiciteit te doen, meent de columnist: ''Ik begrijp dat ze binnenkort weer op haar bezemsteel richting het Midden-Oosten vertrekt".

-
De gewraakte column.