David Letterman bespot Schwarzenegger

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LettermanDavid Letterman heeft in zijn Late Show materiaal uitgezonden om Arnold Schwarzenegger, de nieuwe gouverneur van Californië, belachelijk te maken. Onder het kopje 'Meet the Governor' zijn er de afgelopen week beelden vertoond die laten zien hoe de 'Governator' naar de kont van vrouwen graait, een joint rookt en is uitgedost in een indianenkostuum.

Deze actie zou geen uiting zijn van een politieke boodschap, maar een poging van Letterman om grappig te zijn. Rob Burnett, één van de producers van de Late Show, legt uit: "Voor ons is het een makkelijk besluit: wat speelt er in het land en kan het belachelijk gemaakt worden. Op Arnold zijn beide criteria van toepassing. Het is bovendien erg makkelijk om er de draak mee te steken."
Schwarzenegger

Eén van de uitgezonden filmpjes laat zien hoe Schwarzenegger tijdens een etentje met een vrouw zit te praten en hoe de vrouw op zijn aandringen verleidelijk aan een wortel likt. In een ander fragment is te zien hoe Schwarzenegger danst met schaars geklede vrouwen en grijnzend met twee handen de billen van één van de vrouwen vastpakt. "Dat is nou de gouverneur van Californië," aldus Letterman na afloop van het fragment.

LenoAfgelopen zomer maakte Schwarzenegger in de Tonight Show van Jay Leno zijn kandidatuur bekend. Leno was dan ook degene die de acteur aankondigde na zijn overwinning. Schwarzenegger verscheen de dag na de verkiezingen in Leno's programma. Ook David Letterman heeft de nieuwe gouverneur uitgenodigd om in zijn programma te komen, maar tot nu toe heeft Schwarzenegger nog niet gereageerd op de uitnodiging of de uitgezonden fragmenten.