Dj's 3FM tegen boycot van BNN-hit

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

3FM logoEr is heibel in de tent bij radiostation 3FM. Oorzaak is de ledenwerfsingle van BNN, die deze week tot Megahit is verkozen. De dj's van de NPS en de VARA mogen het nummer van hun werkgevers helemaal niet draaien. Zij zijn het daar echter niet mee eens en zonden het lied wel uit.

De kopers van het nummer '5 jaar (en nog lang niet klaar)' worden meteen lid van BNN. Het station heeft dit hard nodig, omdat er voor maart volgend jaar 50.000 leden moeten zijn. Volgens programmaleider Rob Heukels van de NPS is het geen goed idee om ledenwerfspots in programmatijd te draaien. De VPRO zegt het nummer niet te draaien omdat het geen goed nummer is en het niet verplicht is.

De dj's van de stations zijn tegen het uitzendverbod. "Belachelijk", aldus Claudia de Breij. "Ik hoorde net voor de uitzending dat de VARA dit lied boycot. Schandalig. Ik sta achter de actie van BNN. Ik heb het nummer gedraaid als verzoeknummer van Bridget Maasland. De rest van de week doe ik dat ook." Naast de VARA-dj draaiden ook haar collega Rob Stenders (VARA) en Giel Beelen (NPS) de plaat.

Volgens BNN is het niet slim en niet collegiaal om de plaat te boycotten. "Als de NPS besluit om uit principe dit lied niet te draaien, dan vraag ik me af hoe we in de toekomst met elkaar kunnen samenwerken", aldus BNN-voorzitter Gerard Timmer.