Kangoeroe redt Australische man

TechXP, Timo en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische boer Len Richards (52) heeft zijn leven te danken aan een kangoeroe, genaamd Lulu. Toen hij in een weiland, zo'n 300 meter van zijn huis, aan het werk was werd hij geraakt door een vallende tak, waardoor hij het bewustzijn verloor.

Lulu bleef bij haar baasje en blafte als een hond om aandacht te trekken. Toen zoon Luke, dochter Celeste en vrouw Lynn gingen kijken waar het ongebruikelijke geluid vandaan kwam vonden ze Lulu, rechtopstaand bij het lichaam van Len. Hij was gewond aan zijn hoofd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels weer thuis.

De familie had Lulu zo'n tien jaar geleden met de hand opgevoed nadat de moeder doodgereden was. Volgens Celeste (17) Richards is Lulu "heel vriendelijk en erg slim. Ze denkt dat ze een hond is. Ze volgt hem de hele dag. Als zij er niet geweest was, was Pa nu misschien wel dood. Het zou uren geduurd hebben voor we hem gevonden hadden."

De Australische dierenbescherming, RSPCA, heeft Lulu voorgedragen voor een Nationale Dapperheids Onderscheiding. "Een wilde kangoeroe zou dit nooit doen," voegde dierenarts David Middleton nog toe.