Voetbal: Uitkomst loting UEFA Cup

In Monaco is vanmiddag geloot voor de eerste ronde van de UEFA Cup, hieronder vind je de uitkomst voor de Nederlandse deelnemers. De eerste ronde wordt gespeeld op woensdag 24 september, de return is op 15 oktober.

Feyenoord zal spelen tegen FC Kärnten (Oos). Hiermee onstnapten de Rotterdammers aan Steau Boekarest, de enige van naam lootbare tegenstander van Feyenoord. Hoewel ook die club een niet onneembare hindernis mag vormen. Feyenoord was afgelopen zomer op trainingskamp in Tirol. Nu zal de reis naar Kärnten voeren.

FC Utrecht lootte het Slowaakse MŠK Žilina. De Utrechters, die in vergelijking met vorig seizoen Kuijt en Vreven missen, zullen de thuiswedstrijd op last van de UEFA zonder publiek moeten spelen. Dit in verband met de rellen van vorig jaar tijdens het duel met Legia Warschau. Een sponsor heeft echter aangeboden nu boven het stadion een zeppelin met geluidsinstallatie te hangen, opdat de aanmoedigingen de spelers toch bereiken.

NEC zal Europees openen tegen het Poolse Wisla Kraków. De selectie van Neeskens zal zijn beste beentje moeten voorzetten tegen de Polen, Utrecht had het vorig jaar lastig tegen Legia Warschau en werd er door uitgeschakeld.
NEC speelde eenmaal eerder Europees. In 1983 mocht het als verliezend bekerfinalist -uitkomend in de eerste divisie- deelnemen aan de EC II. Brann Bergen (Noo) werd geklopt (1-1 thuis, 0-1 uit), vervolgens werd van Barcelona (Spa) verloren (2-3 thuis, 2-0 uit).

Zonder Alfred Schreuder, maar vol vertrouwen gaat Breda Europa in. NAC Breda gaat het opnemen tegen het Newcastle United (Eng) van sir Bobby Robson. Spits Alan Shearer is in vorm. De Engelsen begonnen niettemin de Engelse competitie niet overtuigend. Newcastle werd voorts door Partizan Belgrado na penalties uit de Champions League gestoten.
De laatste Europese deelname van NAC Breda dateert alweer van 1973 toen FC Magdeburg (O-Dui) in de eerste ronde te sterk was.

De complete loting vind je op de FOK!Competitiemanager!