Veronica samen met TMF en MTV

NewBeatle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veronica komt terug. De omroepvereniging die in 1999 afscheid nam van de Holland Media Groep en sindsdien met een comeback bezig is gaat op TMF uitzenden. Veronica voerde de afgelopen weken gesprekken met MTV Networks, eigenaar van onder andere de MTV-zenders, TMF en Kindernet. Uit deze gesprekken is een vruchtbare samenwerking voortgekomen.

Vanaf september zal Veronica samen met Kindernet (dat nu nog via Net5 uitzendt) een totaalprogrammering verzorgen op een nieuw kanaal naast MTV en TMF. Omdat Veronica snel van start wil, zullen vanaf april tot september programma's van Veronica via TMF worden uitgezonden. Door deze samenwerking wordt de herpositionering van MTV en TMF als ijzersterke merken in de jongerendoelgroep versterkt.

MTV Networks is zeer blij met de samenwerking: "De toekomstplannen van beide bedrijven hebben veel gemeen. In de portfolio zitten alleen maar sterke merken en we hebben gemerkt gedurende de onderhandelingen, dat beide partners elkaar goed liggen." Veronica is vooral blij met de expansiemogelijkheden: de omroep kan eindelijk weer op TV uitzenden.

Door deze samenwerking ziet Veronica af van de overname van de Box, waarmee ze lange tijd in gesprek is geweest.