Digitenne project van start in Randstad

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnenkort start het Digitenne project in een deel van de Randstad met het uitzenden van digitale televisie. Dan kan je overal in huis, op de boot, camping of de vakantiebungalow televisie kijken.

Vandaag ontving Digitenne een licentie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Deelnemers hieraan zijn KPN Telecom, NOB, Nozema, NOS, de Holland Media Groep (HMG), SBS, Canal+ en Kindernet.

Per maand betaal je € 8,50, dat is minder dan het gemiddelde kabelabonnement. En je krijgt er gratis een erotisch kanaal bij.

Digitenne geeft de televisiekijker een enorme vrijheid. Je hebt er alleen een kleine draagbare decoder voor nodig plus een antenne van slechts 15 centimeter en een smartcard.

Digitale uitzendingen bieden naast een betere beeld- en geluidskwaliteit ook de mogelijkheid om interactieve informatie door te geven.

In oktober starten de uitzendingen in de gebieden rond de zenders van Haarlem, Amsterdam, Hilversum, Almere en Alphen aan den Rijn. In het voorjaar van 2003 komt de rest van de randstad aan de beurt. In 2004, als de oude analoge etherzenders zijn uitgeschakeld, volgt heel Nederland.