Zes moorden dit weekeinde

Nederland is dit weekeinde opgeschrikt door zes moorden, waarvan drie op kinderen. In Dordrecht werden vrijdagavond vlak voor middernacht een 39-jarige vrouw, haar 16- jarige dochter en een evenoude vriend van het meisje doodgeschoten.

De 11-jarige dochter van de vrouw en een 35-jarige vriend van de familie konden vluchten. Zij bleven ongedeerd.
Een aantal daders was de flat van het gezin aan de Giessenstraat in de wijk De Staart binnengedrongen. De drie slachtoffers overleden in de woning. De daders zijn waarschijnlijk per auto gevlucht. Het motief voor de drievoudige moord is nog niet duidelijk. Buurtbewoners vermoeden dat problemen in de relationele sfeer de oorzaak van het drama zijn. De politie kon dat niet bevestigen. Zij verklaarde dat geen van de slachtoffers in het verleden aangifte van bedreiging heeft gedaan.

Een 15-jarige jongen uit Bunnik werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omgebracht door zijn 35-jarige moeder. Het motief is nog niet bekend. De vrouw belde na haar daad haar huisarts, die direct ging kijken. Beneden in de woning trof zij de verwarde moeder aan en boven in een slaapkamer de zoon, die volgens de politie door verstikking om het leven is gekomen.

Op een parkeerplaats aan de Koekoekstraat in Zwolle werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Wapenveld om het leven gebracht. De politie wilde nog niets zeggen over de wijze waarop hij is gedood. Tientallen ME'ers hebben zondag in Zwolle delen van de wijk Kamperpoort en de binnenstad uitgekamd op zoek naar sporen. Een vijver waarin de jas van het slachtoffer is gevonden, werd geheel leeggepompt.

Een 21-jarige vrouw werd zondagmiddag in een huis in Winschoten neergeschoten. Omwonenden die haar te hulp kwamen, troffen haar gewond in het huis aan de Van Kinsbergenlaan aan. Naast de vrouw lag een vijf maanden oude baby. De vrouw overleed ter plekke aan de verwondingen. Over de aanleiding en de dader(s) was zondag nog niets bekend.