Gewoon voetbal dit weekend

De wedstrijden in het Nederlandse voetbal gaan dit weekeinde gewoon door. De KNVB besloot alle duels in het betaald en amateurvoetbal te laten spelen.

De KNVB overwoog alle wedstrijden te schrappen na de aanslagen in de Verenigde Staten, maar besloot na overleg met de Eredivisie NV en de Coöperatieve Eerste Divisie de wedstrijden door te laten gaan. Volgens de KNVB willen vrijwel alle clubs dit weekeinde gewoon spelen. Wel zullen alle wedstrijden een sober karakter krijgen en zal er een minuut stilte voor alle duels worden gehouden.

Go Ahead Eagles en Emmen besloten afgelopen dinsdag direct na de ramp niet te spelen. De openbare aanklager van de KNVB zal geen onderzoek instellen naar beide ploegen. Aanvankelijk wilde de KNVB de duels van dinsdagavond gewoon laten spelen. De UEFA besloot woensdag alle Europese wedstrijden deze week af te gelasten. De FIFA wilde wel dat de wedstrijden onder haar organisatie, WK-kwalificatie in Azië, werden gespeeld.

PSV heeft inmiddels een klacht ingediend tegen het spelen van Nantes - PSV, afgelopen dinsdag. De Eindhovense ploeg liet voor het duel tegen de Fransen al weten liever niet te spelen.

Het WK mountainbike begint vanwege de aanslagen in de VS een dag later. De Amerikaanse golfbond, de PGA, besloot alle toernooien dit weekeinde af te gelasten. De Grand Prix formule 1 in Italië gaat vooralsnog gewoon door.