Vader slachtoffer eist vertrek Volendam 80

De vader van een van de zwaar gewonde slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam dringt aan op het vertrek van de top van de lokale partij Volendam'80.

,,Ik eis dat u alsnog de verantwoordelijkheid van uw jarenlange wanbeleid neemt jegens mijn zoon en alle andere slachtoffers'', schrijft Jaap Schilder aan VD'80. Zijn zoon Jack (16) liep zeer ernstige verwondingen op bij de cafébrand.

Volendam 80 wuift verantwoordelijkheid weg

Volgens onderzoekscommissies was brandpreventie in de periode, waarin VD'80 aan de touwtjes trok in het gemeentebestuur, een ondergeschoven kindje. Als enige raadsfractie wuift VD'80 elke verantwoordelijkheid voor de ramp weg. ,,De slachtoffers en nabestaanden willen dat u ophoudt het eigen straatje schoon te vegen zonder enig mededogen te tonen met degenen van wie de levens verwoest zijn'', schrijft Schilder aan VD'80. ,,U heeft zo weinig compassie met de slachtoffers dat u zelfs niet ziet dat respect tonen en schuld bekennen twee verschillende zaken zijn.'' Hij eist dat de VD'80-leiders Cees Schilder, Wim Keizer en Nellie Veerman-Tol aftreden als raadslid. En als ze dat niet doen? ,,Dan zullen ze mijn zoon en de andere slachtoffers zelf mogen uitleggen waarom hun politieke loopbaan voor hen meer gewicht in de schaal legt dan respect voor het lijden van de slachtoffers.''